Все още не са изплатени парите за работа с COVID

...
Все още не са изплатени парите за работа с COVID
Коментари Харесай

Д-р Неделчо Тотев: Бавят се парите за работа с COVID пациенти, това създава напрежение |

Все още не са изплатени парите за работа с Коронавирус пациенти за август. Това е проблем, тъй като се основава напрежение. Това сподели по БНР доктор Неделчо Тотев - ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения и шеф на болничното заведение в Чирпан.

По думите му хората се демотивират и поради новата система на възнаграждение за Коронавирус отделенията, която съгласно него още повече е усложнила нещата и е натоварила с бумащина лечебните заведения.

" Обработват се големи масиви с документи за всеки COVID пациент. Не знам кой какво да прави. Да лекуваме ли, да седнем да назначаваме някакви механически сътрудници, с цел да може да приготвят информацията. Не знам дали това прави работа някому въобще. "

По думите на доктор Тотев има райони, в които общинските лечебни заведения са на лимита, и други, в които вълната закъснява, само че разпространяването не стихва. Болницата в Чирпан разполага с 25 Коронавирус кревати, от които 20 са заети.

Той изясни, че децата се пренасочват към регионалната болница и към този момент няма проблем с хоспитализациите им.

Директорът сподели още, че не му е известно в Чирпан да има Коронавирус зона, само че даже да е налична в по-малките обитаеми места няма аптеки и с цел да се снабдят с безвъзмездни медикаменти, някой ще би трябвало да пътува, с цел да ги купи.

Той уточни още, че в неговата болница не е правена статистика дали има неимунизирани измежду признатите за лекуване. Сред лекарите няма искащи да се имунизират при тази вълна, единствено двама са изявили предпочитание да си слагат трета игла, само че се изчаква още трима да пожелаят бустерна доза, с цел да се отвори флакон.

По мотив снадки период на валидност на имунизациите той разяснява:

" Покрай ковида се вършат доста взаимни отстъпки с условия, които преди са били безапелационни. Сега всичко се либерализира, само че в случай че се удължава срокът на валидност на имунизациите, това значи, че бихме могли да удължим периода и на други медикаменти. Има една заигравка с тематиката, от която излиза, че тъй като сме на напън, го удължаваме, не мога да кажа дали са тези ваксини са рискови, щом експертите са преценили, че може, евентуално може, и тогава всеки си прави избора. "

Д-р Тотев заяви още, че в петък му следва среща с министъра на опазването на здравето, на която ще бъдат разисквани настоящи проблеми на регионалните лечебни заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР