Все още не може да се обхване влиянието на дигиталната

...
Все още не може да се обхване влиянието на дигиталната
Коментари Харесай

Мрежите днес трябва да се проектират за бъдещето

Все още не може да се обхване въздействието на цифровата гражданска война

Днешните мрежи ще са определящи за развиването на промишлеността през идващите десетилетия, съобщи Александър Петров (източник: R&M)

Планирането и построяването на мрежи и връзки през днешния ден ще бъдат определящи за курса на развиване на промишлеността през идващите няколко десетилетия, съобщи Александър Петров, районен управител за Югоизточна Европа в R&M по време на семинар „ Бъдещето на интелигентните здания “, проведен от компанията предходната седмица.

Дигиталната гражданска война трансформира условията на днешната мрежова среда и това постанова актуалните мрежи да се проектират по отношение на потребности, на които даже не сме станали очевидци, уверени са специалистите на мрежовия производител.

Оптичната инфраструктура до дома, мобилните връзки, облакът, интелигентните градове и здания, както и необятната гама от цифрови приложения изискват голям потенциал за трафик на данни, който ще продължава да се развива все по този начин динамично през идващите години.

„ Съвременните мрежи би трябвало да се проектират по отношение на потребности, на които ние към момента не сме станали очевидци. От значително значение е във всеки план и на всяко мрежово равнище да се възнамеряват и построяват инфраструктури за големи размери от данни и за трафик на същите тези данни, които във всеки един миг са надеждно предпазени и се достъпват неотложно “, съобщи Андреас Рюселер, СМО в R&M.

Прогнозите на мрежовия производител сочат, че обширните вложения в развиването на оптиката ще се изплащат единствено в дълготраен проект, което постанова проектантите и мрежовите оператори да избират висококачествени и дълготрайни артикули. Скъпите и необятно употребявани през днешния ден оптични кабели не би следвало да се подменят след няколко години, единствено тъй като не са били измерени и проектирани вярно, разясниха специалистите на R&M.
още по тематиката
„ Все още обаче не можем да обхванем в елементи дълготрайното въздействие на цифровата гражданска война “, добави Андреас Рюселер.

В актуалния свят свръхмалки датчици, превключватели и суитчове, измервателни устройства, системи за ръководство и надзор, светлинни източници, щори, отоплителни системи, камери, климатични съоръжения и даже медицински устройства са свързани към интернет, сформирайки необятния интернет на нещата (IoT). Именно IoT разрешава всички тези устройства да бъдат ръководени дейно, а данните от тях – да бъдат обединени по-лесно и да се употребяват за разнообразни цели.

Тенденции като интелигентния бизнес, интелигентното произвеждане, интелигентния град и интелигентното строителство също носят капацитета да вкарат интернет във всички сфери на живота и да усилят неведнъж количеството цифрова информация, която хората генерират в дълготраен проект.

Проучванията сочат, че през днешния ден размерът на данните, генерирани дневно, е в размер на 2,5 трилиона байта, а близо 90% от наличната в света цифрова информация е основана през последните 2-3 години.

Според прогнозите, пазарът на виртуалните приложения и добавената действителност (Augmented Reality) ще нарасне с 670% до 2022 година, достигайки 209 милиарда $. Броят на интернет потребителите се усилва със 7% годишно, а обществените медии набират 11 нови консуматори всяка секунда.

Всички тези трендове в другите браншове удостоверяват дълготрайните упования на R&M за развиването на информационната съгласуваност и за голямото й значение при планирането и построяването на интелигентните здания и офиси.

Това оказва и директно въздействие върху измененията в условията към актуалните офис пространства и работната среда, което от своя страна рефлектира и върху самостоятелното работно място, имащо потребност от оптималната еластичност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР