Все още не може да се каже каква е причината

...
Все още не може да се каже каква е причината
Коментари Харесай

Неясна остава причината за смъртта на 9-годишното дете от Кардам

Все още не може да се каже каква е повода за гибелта на 9-годишния Стефко в село Кардам и за влошеното положение на двете му сестрички. Те са настанени в болница във Варна. Лекарите не удостоверяват сигурно версията за хранително отравяне.

Състоянието на 7-годишното момиче се усъвършенства, само че животът на 11-годишната й кака към момента е в заплаха.

" Вчера е извикан районен съветник от нашата клиника, който открива засягане на сърдечен мускул, изострен миокардит, който продължава и сега, тъй че главното заплашващо живота на детето е положението на сърцето, което за момента към момента не е почнало да се подобрява”, заяви проф. Виолета Йотова, началник на първа детска клиника в УМБАЛ „ Св. Марина”.

Лекарите чакат резултатите от проучванията на децата. Дотогава за повода може единствено да се гадае.
9-годишно дете умря в Добричко, подозират хранително отравяне Близките упрекват лекарите в несъответстващи дейности
Районната прокуратура в Генерал Тошево проверява аргументите за гибелта на 9-годишния Стефко.

9-годишно дете умря в добруджанското село Кардам и макар направената аутопсия повода към момента не е ясна. Лекарите допускат хранително отравяне.

Близките винят незабавните медици, отзовали се на казуса.

От Спешната помощ в Генерал Тошево са тръгнали двете коли за спешна помощ, извикани да окажат помощ на трите деца в многодетното семейство. Нито един от екипите обаче не ги е завел в болница.

Според лекаря, посетил децата преди обяд, те не били повредени тежко. Въпреки това часове по-късно едното умира.

Не успяхме да се свържем с фелдшера от втория екип. След трагичния случай единствените хора, които застанаха пред камера, са околните на децата. Институциите към този момент резервират безмълвие.

В събота след среднощ три от шестте деца в фамилията се почувствали зле и почнали да повръщат. На идващия ден фамилията потърсило Спешна помощ. Пристигнал екип от Генерал Тошево.

" Каза – не са за Бърза помощ, ще се оправят децата. Д-р Стойчовски споделил на дъщерята да им даде самун, сиренце, ще се оправят децата. Има такава зараза, споделил ", описа дядото Живко Иванов.

И защото положението на децата останало без смяна, дядото още веднъж позвънил на телефон 112.

" Викам –Бе, докторе, тез деца би трябвало да вземеш в Бърза помощ, ще ги оправим, сподели. Мускулно му удари инжекция ", добави Живко Иванов.

" Аз го попитах – Стефко, какво ти има, бабо. Каза – топло ми е. И аз го отвих, само че той по този начин нещо му пристигна от вътрешната страна, подаде си ръчичките и в мен умря ", показа бабата на децата Стоянка Йорданова.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР