Все още не мисля за събота и неделя, обяви пред

...
Все още не мисля за събота и неделя, обяви пред
Коментари Харесай

Гришо пред bTV: Още не мисля за събота и неделя

Все още не мисля за събота и неделя, разгласи пред bTV Григор Димитров след успеха си над Доминик Тийм в първия си мач от финалния шампионат на АТР в Лондон. Именно през уикенда са полуфиналите и финалът на конкуренцията. За да стигне до огромната четворка, Гришо би трябвало да заеме едно от първите две места в своята група, която носи името " Пийт Сампрас ".

" В сряда също имам доста значим мач, без значение дали ще се изправя против Рафаел Надал или Давид Гофен. Няма значение на каква фаза - тук всеки дуел е сложен и значим ", добави Димитров.

Най-добрият български тенисист добави, че конфликтът с Тийм е бил тестване за него най-много от психическа позиция. " За първи път стъпих на този корт. Знаех какво да чакам от Доминик. Като за начало не е зле - с всеки минал гейм се усещам по-добре. Знаех, че моят миг ще пристигна - в случай че не във втория,значи в третия сет. Агресивната игра се отплаща. "

Григор призна, че към момента не мисли за възможното си място в ранглистата след шампионата. Той има съществени шансове да завърши даже под №4. " Хубавото в тениса е, че всяка седмица имаш опция да играеш и да се поправяш. Това ти дава предпочитание да се подобряваш. Всичко би трябвало да си идва по реда - с цел да спечелиш такива шампионати, се изисква напълно малко, което е толкоз доста... Работата постоянно се отплаща. "

" За момента освен аз - фамилията и целият тим - сме доста сплотени и гледаме нашата страна на нещата. Ако започнеш да следваш други образци, не се получава. За момента още не сме говорили за съответни цели - това ще се случи след края на сезона. Има време, преди този момент имам още да играя. Знам едно - с всеки един мач се усъвършенствам. "

На конференцията Димитров още веднъж благодари на хилядите българи в залата. " Не помня по кое време за последно съм виждал толкоз флагове. Уникална атмосфера. Готино... На тези моменти би трябвало да се усмихнеш и да си кажеш: Тук съм, с цел да играя. "

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР