Все още не е ясно как ще продължи програмата за

...
Все още не е ясно как ще продължи програмата за
Коментари Харесай

Не е ясно дали ще има пак безплатно саниране

Все още не е ясно по какъв начин ще продължи програмата за енергийно възобновяване на жилищата след консумиране на обезпеченото финансиране. Има единствено хрумвания и оферти. „ До края на 2018 година ще сме подготвени с новия модел, който ще има ясна и дълготрайна визия за идващите 25 години “, сподели пред Нова телевизия заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова.

Програмите могат да бъдат структурирани по друг метод, според от другите районни и самостоятелни условия. Обсъжда се концепцията за въвеждане на съфинансиране от страна на притежателите, както и за диференциране на помощта според от климатичните, икономическите или демографските условия в районите, или икономическото положение на всеки жител. „ Целта е да подтикваме притежателите, тъй като това са частни здания. Ние подкрепяме частните притежатели да обновяват своите жилища “, разяснява Крумова.

По последни данни в страната има 44 000 жилищни блока на възраст 30, 40 и повече години, които би трябвало да се обновяват, с цел да се удължи срокът им на употреба, а не след време да се разрушават. „ От тях ние ще възобновим над 2000 блока, а 42 000 остават. Нужните средства са големи, за това търсим по-устойчив модел на подкрепяне с въвеждането на съфинансиране и приоритизация въз основата на критерии, които ще се дефинират след необятно публично разискване “, сподели Крумова. Друга допустима мярка е диференциран метод по отношение на хората с по-големи и по-малки благоприятни условия, както в един блок, по този начин и в цели региони. Заместник-регионалният министър посочи, че точно в районите с по-слабо икономическо развиване има и блокове в по-тежко положение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР