Все още не е ясно дали зад волана е бил

...
Все още не е ясно дали зад волана е бил
Коментари Харесай

Полицаи в Гърция стреляха по български автомобил, превозващ мигранти

Все още не е ясно дали зад кормилото е бил българин

Истински екшън се разигра довечера в центъра на Комотини с българска кола, пренасяща мигранти, оповестява.

„ Автомобилът влезе с доста висока скорост, правейки рискови маневри. Гонеха го няколко патрулки със сирени и пуснати светлини. Полицаите стреляха по гумите “, описа Мария Михайлова, станала очевидец на преследването дружно с още десетки поданици на града.

Колата идвала откъм Фанари и навлязла в центъра на Комотини, отклонила се от курса, съборила дирек и се озовала на велоалета пред десетки хора. Всичко станало пред елитния клуб „ Лесхи “.

„ Беше цялостно с народ в кафенетата извън. По знамение автомобилът не се вряза в хората “, разказа Михайлова.

По думите ѝ от багажника излезли трима души, а от купето – четирима. „ Всички бяха чернички, измежду тях имаше и жена, а водачът изглеждаше несъответстващо “, добави българката, която повече от 30 година живее в гръцкия град.

Последвал зрелищен арест. „ Закопчаха ги и ги водиха в полицията. А колата с пробити от патроните гуми стои на велоалеята “, твърди Мария. По първични данни на локалните управляващи в гръцкия град става въпрос за трафик на мигранти.

„ След като колата спря, мъж на междинна възраст от кафенето отиде до водача на колата с български номер и на разгневен гръцки език му извика: „ Ще те убия, бе! Къде си тръгнал? “, описа Михайлова.

Таксата за транспортиране на чужденец вървяла над 3000 евро. Все още не е ясно дали зад кормилото е бил българин. Възможно е колата да е открадната, с цел да бъдат транспортирани с нея мигранти в южната ни съседка, настояват локални.

„ Пълно е с мигранти в Северна Гърция. Пожарът, който наскоро се трансферира към Крумовград, беше породен от тях. Палят огньове в планината да се греят и потеглят, без да ги загасят “, безапелационни са сънародници в Комотини.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР