Все още не е ясно дали в 4-те ТЕЦ-ове е

...
Все още не е ясно дали в 4-те ТЕЦ-ове е
Коментари Харесай

Още не било ясно дали проверените 4 ТЕЦ-а са замърсявали околната среда

Все още не е ясно дали в 4-те ТЕЦ-ове е имало замърсяване на околната среда. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова във връзка инспекцията на министерството на околната среда и водите в " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД, предадe „ Фокус “.

По думуте й дали е било налице замърсяване на околната среда към момента не е ясно. " Най-напреднала е инспекцията на територията на Перник, тъй че " Топлофикация - Перник " е с приоритет и поради засиления публичен отзив, и поради изказванията на хората, че там въздухът е нечист ", сподели Арнаудова. " Каква е активността на ТЕЦ-овете на територията на страната и дали тя е съобразена с нормите на Закона за ръководство на отпадъците или на Закона за запазване на околната среда следва да узнаем и да предприемем съответни и идентични ограничения във връзка с всички ", разяснява Румяна Арнаудова.

По думите й министерството на околната среда и водите ще осведоми основния прокурор за всяко деяние, което подхваща в границите на инспекцията съвсем неотложно. " Ако се открие нарушаване, би следвало министерството на околната среда и водите да предприеме насилствени административни ограничения ", сподели още тя, като добави, че законът разрешава запечатване на обекта на предприятието, което основава риск за околната среда.

Румяна Арнаудова разяснява, че на този стадий няма данни за лице, което да е направило закононарушение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР