Все още не е ясно дали култовото корабче Санта Марина“,

Все още не е ясно дали култовото корабче Санта Марина“, ...

След оценка на щетите става ясно дали Санта Марина ще радва отново туристите във Варна.

Все още не е ясно дали култовото корабче "Санта Марина“, което потъна в понеделник сутринта на Морска гара, ще може да бъде възстановено и ще радва отново туристите във Варна.

От LZ yachting, собственик на плавателният съд, коментираха за Varna24.bg, че още не е направена оценка на щетите. Едва след като стане ясно дали двигателят и други важни части на корабчето са изправни или могат да бъдат ремонтирани, ще бъде взето решение дали то ще бъде възродено като атракция за Варна.

Екзотичният кораб "Санта Марина" е построен през 1954г. в Египет. През 2011г. корабът е превърнат в снимачна площадка на известната холивудска продукция и приключенска сага "Конан Варварина". Оборудван с инвентара на снимачната продукция, корабът бе атракция за варненци и гостите на града, които го наемаха за фирмени и частни партита, сватбени тържества, рождени дни и други забавни поводи.  

Справка сочи, че "Санта Марина" е дълъг 22,50 м, широк 5,40 м с двигател от 240 к.с, със 7 кабини,  18 спални места и 30-местен дневен капацитет, което го прави предпочитан за наемане предимно от чужди групи туристи.

На 7 октомври обаче след като една от помпите на кораба отказва за броени минути той се оказва на дъното и след тежка спасителна акция е изваден с кран на морска администрация.  

Припомняме, че дървеното "корито“, влезе в криминалната хроника, след като група млади туристи нае кораба, за да разпусне, а партито завърши трагично, след като 22-годишен белгиец падна зад борда през нощта и на следващият ден бе открит удавен.

Източник: varna24.bg