Все още не е ясна причината за пропадането на крупната

...
Все още не е ясна причината за пропадането на крупната
Коментари Харесай

За Това Убиха Поли Пантев И Доктора! Задават Се Нови Разстрели На Българския Наркопазар!

Все още не е ясна повода за пропадането на крупната пратка, която досега е 170 кг първокачествен кокаин на приблизителна стойност 35 млн. евро.

Предполага се, че дребна част от неразрешената стока е била предопределена за българския пазар, и по-специално морските курорти, които са в очакване на летния сезон.

В България се употребяват килограми месечно, само че в Европа се изшмъркват по няколко тона.

До преди години България лежеше на балканския път на хероина - от Афганистан, Иран, през Турция, Балканите и Западна Европа. Те си избират локални хора, които да оказват помощ в организацията на превоза.

От службите настояват импровизирано пред, че представители на могъща наша формация са били персонално ангажирани с управлението на пратката досега, в който десетките килограми кокаин е трябвало да излязат от територията ни.

На българските мафиоти е била обещана освен част от дрогата за вътрешния пазар, само че и солидна сума. Представителите на ъндърграунда, обаче са се провалили и в този момент треперят от боязън, че могат да последват ориста на Поли Пантев.

В средата на 2000-та година една от емблемите на престъпния преход заплати с живота си поради недоставени 600 кг кокаин по пътя от България към няколко страни от Западна Европа (също както откритата в този момент дрога в Черно море).

Преди към 19 години кокаинът влиза в консервни кутии от риба през Гърция, по-късно е разтоварен в склад на завода за безалкохолни питиета " Агрима " в Благоевград.

Десетките бели пакети са разхвърляни в цялостен тир консерви. Но локалният сикаджия Кирил Цветанов-Буята взема решение, че може да открадне тира. Той подрежда на различен собствен приятел да разбие склада и да подкара тира, който по-късно изчезва безследно. Белгийците побесняват от изчезналата дрога за към 20 млн. евро. Следват няколко срещи на Поли със Сретен Йосич, на които българинът дава обещание да заплати.

Той фактически стартира да събира парите, като търси пари назаем от всички най-големи имена в контрабандата на дрога и артикули, в това число и Иван Тодоров-Доктора. Причината е, че Поли Пантев е дал над 10 млн. $ в къщата „ Амигос ” и връщането им би могла да избави главата му

Това обаче не се случва. 6-те месеца пролонгация, дадени на Поли Пантев, минават бързо. Той като че ли предчувства какво има да става и отпътува към Аруба, с цел да провежда своя доставка, с облагата от която да се разплати с хората на Сретен Йосич.

На 9 март 2001 година Поли Пантев е разстрелян в хотел „ Сонеста ” в Оранестад с 4-ри патрона. Той е погубен, до момента в който излиза от централния вход на хотела. Тогава двама души на мотор минават около него и стартират да стрелят. Местното следствие сочи, че това са двама словенци, или най-малко със словенски паспорти на имената на Папунич и Раданович.

Убийството на Поли Пантев не взема решение казуса с 600-те кила кокаин. Твърди се, че най-малко още 8 убийства са свързани с прословутия кокаин всички приписани на Сретен Йосич.

Първото е на близкия до Поли Пантев Иван Стоянов-Кубето през лятото на 2001 година Следващият е Евгени Стефанов-Женята през 2003 година, през 2004 година идва ред на бай Миле, при започване на 2006 година изчезва вечно Кирил Цветанов-Буята. Същата година си отива Иван Тодоров-Доктора. Твърди се, че Сретен Йосич стои зад разстрела и на Косьо Самоковеца през декември 2003 година

Нищо чудно към мъртвите бандити в отвъдното да се причислят и други техни " сътрудници " от актуалния незаконен свят.

Какво пък - положителните момчета отиват в Рая, неприятните, където си изискат..
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР