Все още не е възстановена мантинелата на пътя край Своге,

...
Все още не е възстановена мантинелата на пътя край Своге,
Коментари Харесай

Мантинелата на пътя край Своге все още не е поправена

Все още не е възобновена мантинелата на пътя край Своге, където в края на август стана злополуката, лишила живота на 20 души. Общината и АПИ към момента спорят дали тази част от пътя минава през града и даже кой е поставил въпросната мантинела. Омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент да посредничи, с цел да се откри решение.
Хората от Своге, които всеки ден пътуват до София, споделят, че след злополуката от края на август единствената смяна е преасфалтираният сектор. Мантинелата, през която рейсът падна в дерето, продължава да е смачкана, оповестява Българска национална телевизия.
" Тази мантинела не е включена в плана, който се изпълняваше. Тази мантинела е поставена от някой, всеки случай не е от нас ", съобщи Михаил Рашков, шеф " Поддържане на пътната инфраструктура " - АПИ.
" Участъкът на пътя, където стана тежката злополука, от едната страна е държавен горски фонд, от другата страна е държавен горски фонд, а по средата е републикански път ", сподели от своя страна инж. Валентин Михайлов, зам.-кмет на община Своге.
Пред хората шефът на пътното поддържане в АПИ Михаил Рашков, който е и някогашен кмет на Своге и сегашният зам.-кмет влязоха в изострен спор за това какво е урбанизирана територия и кой защо дава отговор.
" Ще се наемам да провеждам договаряния сред двете институции - АПИ и община Своге, в случай че би трябвало да си разделят правенето на мантинелата ", съобщи омбудсманът Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР