Все още не е установено кой е разорал дюните до

...
Все още не е установено кой е разорал дюните до
Коментари Харесай

Кой разора дюните на къмпинг Смокиня

Все още не е открито кой е разорал дюните до къмпинг " Смокиня ". На 12 януари бе осъществена инспекция на място от екоинспекцията в Бургас. Предполага се, че булдозерите са изорали пясъка през последните дни, съобщи bTV.

" Останахме освен изумени, само че и възмутени с каква безочливост са унищожени естествени забележителности ", разяснява Тонка Атанасова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Природните забележителности се намират в предпазената територия " Пясъчни дюни Каваци ". В момента се прави инспекция дали разораните дюни са в концесионната повърхност на концесионера. " Само установихме, че парцелът фактически е обществена държавна благосъстоятелност – плажна линия ", означи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Когато дюните са част от концесионната територия, върху тази част от плажа не могат да се слагат каравани, не може да се строи и да има заведения. В понеделник, 14 януари ще бъде направена нова инспекция с геодезисти.

Наказанието за унищожени дюни е по Закона за предпазените територии е от 1000 до 10 000 лева Тонка Атанасова даде обещание, че Регионална инспекция за опазване на околната среда ще бъдат безкомпромисни към причинителите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР