Все още не е сигурно дали натравянето на учениците от

...
Все още не е сигурно дали натравянето на учениците от
Коментари Харесай

Проверяват заведенията около училището с натровени деца

Все още не е несъмнено дали натравянето на учениците от Спортното учебно заведение в Пловдив е от храна, заяви за " Фокус " директорката Ружка Генова.

Генова изясни, че в болница са били закарани единствено тези деца, които са на общежитие, с цел да бъдат под непрестанен лекарски надзор.

С тях има и възпитатели, за оказване на психическа поддръжка. Късно вечерта те са били закарани в инфекциозното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " и лекарите незабавно са ги поели и създали медицинските процедури. Децата са спокойни сега, твърди директорката.

" Факт е, че имаме подобен проблем, само че е реалност, че ние не знаем от какво е, не знаем дали е от храна. Още в ранните часове на денонощието изпратих уведомлението до институциите и още в първите часове на работния ден през днешния ден те бяха със своите екипи при нас. Взимат се нужните проби, в това число и от обектите към учебното заведение, от които се хранят децата.

Взима се проба и от водата, с цел да се откри каква е тъкмо инфекцията. Може да е бактериална, само че може да е и вирусна, ще кажат експертите. Ние не знаем каква е тя ", добави Ружка Генова.

По думите й в учебното заведение в този момент е умерено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР