Все още не е сигурно, че новият щам на коронавируса

...
Все още не е сигурно, че новият щам на коронавируса
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев разкри коя строга мярка може да отпадне

Все още не е несъмнено, че новият вариант на ковид от Англия към този момент е у нас, само че интензивно се изследват българи, завърнали се от чужбина. Това съобщи пред "Телеграф " проф. от Националния действен щаб и началник на НЦЗПБ.

Той изясни, че на тази група хора ще се вземат PCR проби, посредством които ще се направи изцяло геномно секвениране, с цел да се наблюдава разновидността.

Дали новият вариант е в България, ще стане ясно след към две седмици. Проф. Кантарджиев още веднъж акцентира, че разновидността не пречи на имунизациите и те работят.

Новият вариант не затруднява и диагностиката на заболяването. Няма и медицински доказателства, че той е по-инфекциозен. Също по този начин няма доказателства, че инфектираните с него прекарват по-тежко заболяването, сподели специалистът.

Той регистрира още по-положителната наклонност към намаляването на разпространяването на ковид у нас. Това обаче не би трябвало да ни успокоява, безапелационен е той.

Трябва да си носим маските, ограниченията да останат такива до края на януари. При положително развиване на обстановката изключение може да се направи за учениците.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР