Все още не е разкрит извършителят на убийството на 7-годишното

...
Все още не е разкрит извършителят на убийството на 7-годишното
Коментари Харесай

Майката на убитото в Момчилград 7-годишно дете е обвинена за това, че го е оставила без надзор

Все още не е оголен причинителят на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград. В ареста за 72 часа е арестувана майката на детето. Това заяви в Кърджали основният прокурор Сотир Цацаров. Той посочи, че на майката досега не е повдигнато обвиняване за ликвидиране. По преценка на наблюдаващия прокурор е упрекната по член 182 от Наказателен кодекс - оставяне дете без контрол.

„ Тя ще бъде подложена на съдебно-медицинска експертиза “, разясни основният прокурор. Цацаров посочи, че гибелта на детето е настъпила от удушаване посредством прилепяне, а по-късно главата му е била омотана с тиксо. Главният прокурор добави, че е назначена сложна експертиза, която е ДНК и дактилоскопна и техническа експертиза. „ Във връзка сме с Института по криминалистика и криминология на Министерство на вътрешните работи и посредством управлението на Министерството сме осъществили дружно нужната съгласуваност –най-късно до на следващия ден сутринта ДНК експертизата ще да бъде подготвена, като нормално се прави до 3 месеца “, сподели още той.

По думите му следва назначение и на още една съдебно-медицинска експертиза, както и съдебно-техническа експертиза на мобилни телефони, както и на портативен компютър, а с майката ще бъде осъществен следствен опит. Главният прокурор Сотир Цацаров изясни, че гибелта на детето в Момчилград е настъпила в утринните часове, като не става дума за инцидентно ликвидиране. Цацаров добави, че няма други арестувани с изключение на майката. На въпрос по кое време родните ще могат да погребат детето, Цацаров съобщи: „ От страна на прокуратурата няма каквито и да е спънки за това “. Цацаров добави, че следствието ще бъде поето от експерти от София, като се чака в Кърджали до дойде и началникът на отдел „ Убийства " и на Криминалния отдел в Главната дирекция „ Национална полиция ".

„ Версиите стесняват доста мощно кръга “, сподели той. На въпрос към този момент единствено майката ли е в този кръг, основният прокурор разясни: „ Не. Това, че нямаме други арестувани не значи, че няма други обвинени “. От своя страна шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов посочи, че изрично е изключена версията убийството на детето в Момчилград да е осъществено от умопобъркан, който броди по улиците и е рисков за обществото.
/FocusNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР