Все още не е овладян пожарът в два шлепа край

...
Все още не е овладян пожарът в два шлепа край
Коментари Харесай

Все още не е овладян пожарът в два шлепа край Гюргево

Все още не е овладян пожарът в два шлепа край прилежащия на Русе румънски град Гюргево, който продължава към този момент 10 дни.

Очаква се да дойде наетият от сръбските притежатели на товара плаващ кран и празна баржа, които да претоварят част от въглищата.

След това гасенето на пожара ще продължи. Междувременно тлеещите 2400 тона въглища не престават да носят пушек и до българския бряг.

Не стопират и сигналите за остра задушлива миризма, която се усеща в централната част на Русе, когато вятърът задуха от север. От екоинспекцията не регистрират превишаване на нормите за фини прахови частици, добавя Българска национална телевизия.

" Баржата е със сръбски притежател, само че още от през вчерашния ден са подхванати дейности да се лишава количество от въглищата, с цел да може да се гаси с вода, след което още количество да се лишава от въглищата и уповавам се да се измести баржата. Нивото на Дунав юли е много ниско и това лимитира опциите на хората, които са призвани да го угасят. Ние виждаме по двама-трима души, а тук би трябвало да се видят към този момент машини и претоварване. Това продължава следващ ден ", съобщи Пенчо Милков, кмет на Община Русе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР