Все още не е издадено разрешително за отстрел на мечката

...
Все още не е издадено разрешително за отстрел на мечката
Коментари Харесай

Срещата с мечката: Разказ от първо лице за нападението в гората

Все още не е издадено позволение за отстрел на мечката от Белица. Разрази се и спор би трябвало ли животното да бъде убито откакто атакува жена. Състоянието ѝ е устойчиво, само че тя остава в болничното заведение в Разлог.

Ден след случая мъжът на ранената Васка още веднъж е за гъби в гората. В дома му са майка му и четирите му деца. Разказват ни, че всякога, когато вървят за гъби, се разделят на групички. Така било и през вчерашния ден. Всичко станало пред очите на едно от децата, а до момента в който дойдат останалите от групата, мечката била избягла.
Снимка: bTV

Днес посредник беседва със фамилията. Гъбарите помолили кмета да реши казуса с мечката, а той изискал позволение за отстрела ѝ.

Горският чиновник Аки Исмаилчев е имал среща с животното и съобщи, че не е изглеждало толкоз нападателно.

В интернет към този момент има петиция в отбрана на мечката.

„ В последна сметка би трябвало да живеем в естетика с дивата природа, а това е домът на дивите мечки “, сподели гледачът в Парка за танцуващи мечки в Белица Калина Вълчинкова.
Снимка: bTV

Според Исмаилчев изясни, и да получат позволение не е несъмнено, че мечката може да се отстреля.

Последното позволение за отстрел на кафява мечка е издадено преди по-малко от месец за мечка в региона на ДГС- Славейно. Издават го за повторно, откакто предходната година мечокът, който умъртвил десетки животни, не бил открит от ловците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР