Все още не е готова нито една от назначените 5

...
Все още не е готова нито една от назначените 5
Коментари Харесай

Прокуратурата търси интернет и sms контакти между Лазар Влайков и пазарджишкия прокурор /ОБНОВЕНА/

Все още не е подготвена нито една от назначените 5 експертизи за убийството в с. Виноградец. Това сподели по време на конференция в Пазарджик представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Около 11.00 часа през днешния ден Лазар Влайков се е явил, откакто е бил свикан от проверяващите за покачване на обвиняване по член 338 алинея 3 от Наказателния кодекс, изясни Арнаудова. Тя посочи, че по този текст от закона се планува наказване от 5 до 15 години отнемане от независимост. " Влайков не е взел нужните ограничения за сигурност при държане на огнестрелно оръжие, вследствие на което е породена гибел на едно лице. Това на процедура е непредумишлено ликвидиране ", посочи Арнаудова.

Тя сподели също, че от назначените 5 експертизи по случая, нито една не е подготвена. Говорителят на основния прокурор добави, че случилото се е след приложимост на алкохол от страна на Лазар Влайков. " Установеното количество е 0,76 промила. Освен това е открито, че оръжието освен е носено, след приложимост на алкохол, само че и употребявано. Извършен е и тест за приложимост на наркотични вещество, който е негативен ", добави Арнаудова.

Тя сподели също, че е назначена съдебно-медицинска експертиза за метода на настъпване на гибелта на 47-годишния мъж. " Назначени са и експертизи в НИКК - дали има и какви барутни частици по ръцете на Лазар Влайков, умрелия и детето. Назначена е и биологична и ДНК-експертиза в Частна лаборатория като имаме уверението, че резултатите ще са подготвени в най-кратък период ", разяснява Арнаудова.

От разпечатките на телефоните, конфискувани след убийството в с. Виноградец пък не е открита връзка сред Лазар Влайков и Районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров след случая, добави Арнаудова. Тя посочи, че е допустима интернет връзка сред лицата и по тази причина е назначена експертиза в НИКК, която да откри дали такава е имало сред двамата след случая. " Възможно е да се комуникира през обществени мрежи, а също посредством СМС-и, за това сме назначили такава експертиза. Изискани са и разпечатки на телефоните на всички присъстващи - 12 души ", посочи Арнаудова.

Говорителят на основния прокурор посочи, че Районният прокурор на Пазарджик към този момент е разпитан като очевидец. Той също е отрекъл да е разговарял с Влайков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР