Все още не е готов водопроводът между София и Перник.

...
Все още не е готов водопроводът между София и Перник.
Коментари Харесай

Емил Караниколов разясни кой е виновен за забавения водопровод към Перник

Все още не е подготвен водопроводът сред София и Перник. Причината за забавянето е че производството на тръбите за водопровода на миньорския град е поръчано на една от най-големите испански компании.

Основната причина за това е, че компанията има две поточни линии и в случай че едната даде недостатък, незабавно ще може да стартира работа на другата. Това изясни икономическият министър Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в пред Диана Найденова в рубриката "Карай напряко " по Нова телевизия.

"Говорим за огромен задграничен испански вложител. Мислите ли, че някой ще отиде да си изиска комисионна? Мисля, че това от дълго време е приключило”, съобщи Караниколов запитан по този въпрос.

Според него медиите ще гледат плана и разноските по него под лупа.

"Държавата обезпечи 27 милиона лв. за плана. Към момента уверението ми е, че планът върви към 18-20 милиона без Данък добавена стойност. Но съм сигурен, че планът ще е по-евтин ", сподели Караниколов.

По думите му работата към този момент завършва.

"Имахме малко закъснение с помпите, които бяха поръчани от Турция, а другояче във връзка с изкопната работа ние не сме имали проблем. Последните камиони с тръби потеглиха през вчерашния ден, това са 1300 метра тръби. Надявам се, че до на следващия ден ще бъдат в България и ни трябват 2-3 дни да ги довършим. После започваме 72-часовите проби за изпитване на този обект, разясни икономическият министър.

"Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си ", добави Караниколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР