Все още начело в групата си в Шампионската лига, но

...
Все още начело в групата си в Шампионската лига, но
Коментари Харесай

Конте трябва спешно да спре разпада на Челси

Все още отпред в групата си в Шампионската лига, само че и към момента в неволя: болтовете в машината на Челси се разхлабват от ден на ден и повече и мениджърът Антонио Конте ще има да постави голям труд, с цел да ги натегне още веднъж.

Шампионът на Англия просто не е същият след, по подигравка на ориста, най-хубавия си резултат в Европа от години като посетител – успеха над Атлетико Мадрид на Диего Симеоне в испанската столица преди три седмици. Манчестър Сити смъкна „ сините” на земята с лекция посред „ Стамфорд Бридж”, нямащият победа и вкаран гол през сезона в шампионата Кристъл Палас ги опозори в събота, а Рома ги обърна от 2:0 до 2:3 и единствено геният на Еден Азар и непредвиденото тъждество на Атлети в Карабах часове по-рано резервират парченце оптимизъм у Челси.

Да, тимът остава отпред в Група С и стопанин на личната си орис, но бе задължен да дръпне надалеч пред останалите преди визитата в Рим по-късно този месец. Вместо това остави групата необятно отворена.

Едно от първите неща, които Конте би трябвало да направи тази заран, е да стартира договаряния за нов контракт с Н’Голо Канте. „ Сините” просто не са същите без френския халф. Остават без сила, наподобяват уязвими в отбрана и противниците им получават време и пространство, от които с съществуването на Канте безспорно щяха да бъдат лишени.

Няма по какъв начин да има почитател на Челси, който да е напуснал „ Стамфорд Бридж” удовлетворен от това показване. Възпитаниците на Конте пропиляха преднина от два гола и най-после имаха шанс да не останат и без точка. На моменти Рома играеше като хазаин в конфликта. Неслучайно треньорът на „ и джалороси” Еузебио Ди Франческо изрази съжаленията си на последвалата конференция, че момчетата му не си потеглят с цялостния комплект точки.

Ако Конте не съумее да откри решение до края на месеца, римските „ вълци” може да довършат започнатото в Западен Лондон и да ги изпреварят пред личните си почитатели на 31 октомври.

Мениджърът на „ сините” показа след дуела, че е трансформирал тактическата си система в опит да компенсира неналичието на Канте, само че по този начин и не усетил възпитаниците му да имат надзор над играта в който и да било миг. Те импровизираха безредно, а играчите на Рома елементарно ги блокираха с пресата си. Конте сигурно би трябвало да пречертае схемите си.

Азар може и да избави своите от позорно проваляне с изумителния си изравнителен гол с глава, но тревожните признаци се трансформират в болест и това заплашително става пред очите на всички. Истината е към този момент обществено притежание: без Канте Челси е подготвен да бъде високомерен.

Марко Силва ще да търка предостатъчно ръце: в събота нападателният негов Уотфорд ще излезе мощно убеден в възможностите си против объркания първенец.
Дарън Люис, „ Дейли Мирър”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР