Все още като че ли гражданите изпитват неудобства, свързани с

...
Все още като че ли гражданите изпитват неудобства, свързани с
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Сигнал от един потребител помага за решаването на казус, който може да засегне по-широк кръг граждани

Все още сякаш жителите изпитват неудобства, свързани с дефектни телекомуникационни устройства, електро- и битови уреди и невъзможността на търговците да окажат подпомагане – да извършат ремонт или да проявят добра процедура като възстановят заплатените средства за дефектната стока. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов при провеждането на приемна за жителите във Враца.

„ Имаше и недоволства, свързани с неточни реклами и с така наречен непоискани търговски съобщенияот мобилните оператори, на каквито постоянно жертва стават възрастните и заплащат за тях цена, без да е поискали услуга. Това е съществено нарушаване, на което ние ще обърнем особено внимание. Ако, както и смятам, произнасянията ни бъдат в посока нелоялна комерсиална процедура, тогава ще предпазим един значителен кръг от консуматори, които може би в този момент също са наранени от това нарушаване “, сподели още Маргаритов при обобщаването на поставените от жителите въпроси по време на приемната. „ Хубавото е, че приключването на такива нарушенияслед нашите произнасяния за съществуването и възбраната на нелоялни търговски практики ще бъде от изгода, както за тези консуматори, които пристигнаха тук, по този начин и за значителен кръг, които не са пристигнали при нас “, добави ръководителят.

Според Маргаритов приемната във Враца е постигнала задоволителен резултат, защото е предоставила опция на хората да споделят потребителски проблеми, да получат съвет и да се убедят, че намесата на институцията ще реализира позитивен за тях резултат.

„ Интересът беше много засилен. Сега е нашата отговорност да работим по въпросите, които споделиха с нас хората. Предполагам нашите бързи и навременни дейности и произнасяния по отношение на тези недоволства ще имат резултат и върху по-широк кръг консуматори “, разяснява Маргаритов. „ Оценявам тази самодейност като сполучлива и смятам, че би трябвало да бъде развита и отсега нататък във всички райони на страната, където хората да дойдат и да обяснят какъв потребителски проблем имат и да се сътвори основателно усещане у обществото, че има институции, които са подготвени да реагират дейно и ефикасно на проблемите на хората “, сподели в умозаключение ръководителят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР