Все още имаме проблеми със Сърбия, Косово не е проблем.

...
Все още имаме проблеми със Сърбия, Косово не е проблем.
Коментари Харесай

Сърбия има президент, който си мисли, че живее в 90-те години

Все още имаме проблеми със Сърбия, Косово не е проблем. Проблемът е, че Сърбия има президент, който мисли и приказва като през 90-те години на предишния век. Граничните пунктове Ярине и Бърняк са в рецесия не поради сърбите, а поради президента на Сърбия, сподели косовският министър председател Албин Курти в изявление за Хърватската радио и телевизия, съобщи БГНЕС.

Според него, над 11 000 транспортни средства от Сърбия без никакви проблеми са взели краткотрайните регистрационни номера на Република Косово: „ Те сътрудничиха на нашата полиция и на нашите институции”, сподели той. Хората на барикадите се опасяват от Сърбия: „ Някои от тях имат досиета с незаконни действия в предишното, имат крайни възгледи за политиката и света. Други са взели участие в опита за прелом в Черна гора преди пет години “, споделя косовският министър председател. На въпрос дали счита, че Александър Вучич желае да провокира интернационален спор, той дава отговор, че не може да си показа друга причина за това.

„ Водиш на границата с Косово министъра на защитата, дружно с посланика на Русия в Сърбия и аташето по сигурността на Руската федерация в Белград. Същия ден бе подпалена постройката в Зубин Поток. Изтребители МиГ-29 обикалят към Косово, хеликоптери съветско произвеждане и бронирани машини... Тоест, те пристигнаха с боен боеприпас до границите на страната ни. Нашите специфични елементи са там, както в Бърняк, по този начин и в Ярине. Нека не забравяме, че в деня след оповестяването на независимостта на Косово на 18 февруари 2008 година те изгориха граничните пунктове Ярине и Бърняк “, добави Курти.

Премиерът на Косово съобщи също, че в Сърбия няма плурализъм: „ Имате една партия. Тази партия е и страната. Тази страна е също и църквата. Тази черква е партия. Там няма плурализъм, те играят на народна власт с избори. “ Курти изрази подготвеност за диалог и договаряния и чака ръководителят на Европейската комисия да съобщи ясно обръщение на Белград, където тя дойде на посещаване. На въпрос дали има възможност Косово и Албания да се обединят той отговори: „ Ние сме две страни - Косово и Албания, само че не сме две народи. Ние сме един народ. Границата сред Косово и Албания не е албанската граница, нито границата с Косово е югославската или сръбската граница и в този смисъл желаеме Прищина и Тирана да си сътрудничат допустимо най-тясно, да се интегрират и да си оказват помощ.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР