“Все още имаме проблеми с диагностиката на коронавируса в извънболничната

...
“Все още имаме проблеми с диагностиката на коронавируса в извънболничната
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Има проблем с диагностиката на COVID-19

“Все още имаме проблеми с диагностиката на ковид в извънболничната помощ. Виждаме схващане от Министерството на здравеопазването, само че би трябвало да се изглади този проблем ”. Това съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов, пред Нова тв.

“До момента получавахме информация, откакто даден пациент бива тестван. Той се качва в Националната осведомителна система и оттова общопрактикуващият доктор го вижда. Много дребна част от хората са съумели да се тестват по линия на Здравната каса, множеството от тях си заплащат теста ", разясни той.

Според него общопрактикуващите лекари са останали в сянка по време на пандемията. “Когато имаме здравословен проблем, постоянно търсим персоналния доктор. Болниците са натоварени, сътрудниците са изтощени. Една част от пациентите ще бъдат изместени в извънболничната помощ. Общопрактикуващите лекари са доста значими ”, твърди доктор Брънзалов.

По думите му инфектираните лекари у нас са към 10 % от болните. " Колкото и мощни да са защитните сили на човек, в един миг те не могат да смогнат на тези непрестанни офанзиви към него. Виждаме, че водещи наши експерти са заболели, макар че употребяват защитни средства ", разяснява той. И добави, че занапред имаме да учим доста за COVID-19.

Лекарят е безапелационен, че хората би трябвало да носят маски. “Почти на всички места в България обстановката е сериозна. Маски би трябвало да се носят. Човек, в случай че не я носи, демонстрира, че не е съпричастен към протичащото се ”, заключи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР