Все още има възможност дори преди края на мандата на

...
Все още има възможност дори преди края на мандата на
Коментари Харесай

ЕК: Ако се спазят препоръките, наблюдението на България и Румъния ще отпадне скоро

Все още има опция даже преди края на мандата на тази Европейскат комисия механизмът за наблюдаване на България и Румъния да бъде преустановен. Това съобщи зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс на конференция, отдадена на върховенството на закона.

По неговите думи за тази цел рекомендациите на комисията за България и Румъния би трябвало да бъдат приложени. Иначе ще бъде доста мъчно да реализираме това, добави той.

" В България остава още доста работа, само че доста бе и реализирано в региона на върховенството на закона. Механизмът за наблюдаване бе основан, с цел да се решат проблеми, които трябваше в действителност да бъдат решени преди приемането на страните в Европейски Съюз. Имам известни опасения, тъй като България и Румъния бяха признати в Европейски Съюз през 2007 година, а към този момент сме 2019 година и към момента не сме решили всички проблеми, които трябваше да бъдат решени преди присъединението ", уточни Тимерманс. Трябва да имаме поради този урок, когато започваме бъдещи договаряния за присъединение - въпросите за върховенството на закона, разделянето на управляващите. Тези въпроси би трябвало да бъдат авансово решавани. Бях огромен бранител на приемането на България и Румъния, това би трябвало да бъде ясно. Очакването механизмът бързо да реши въпроси, които още авансово е трябвало да бъдат решени, бе прекомерно оптимистично, разяснява той. В Румъния на основата на механизма бе реализиран голям прогрес в битката с корупцията даже на високите управнически нива. Румънската правосъдна система през годините повишаваше успеваемостта си, имаше хора, сложени зад решетките. Сега има оттегляне. Трябва да се погрижим това да не се закрепи със закони и да се основат условия за безотговорност, добави Тимерманс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР