Все още има шанс двубоят Ювентус - Наполи да се

...
Все още има шанс двубоят Ювентус - Наполи да се
Коментари Харесай

Все още има шанс Ювентус - Наполи да се изиграе

Все още има късмет дуелът Ювентус - Наполи да се организира, твърди италианското издание Il Mattino. На 4 октомври неаполитанците не се явиха в Торино за дербито от третия кръг на Серия “А”, оправдавайки се с рекомендация на здравните управляващи в града си да не пътуват като предварителна защита на разпространяването на ковид. След това Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация присъди служебна победа на Юве с 3:0 и лишаване на една точка от актива на Наполи.

Гостите обаче апелираха на по-горна инстанция - пред Италианския олимпийски комитет, като казусът към този момент е дошъл за разглеждане. Според Il Mattino има вид, при който решението на ДК да бъде анулирано и да бъде планувана дата за мача. За тази цел обаче от Наполи би трябвало да дават неопровержими доказателства, че не са можели да пътуват за мача.

Според Италианската федерация отборът на Дженаро Гатузо е нарушил подписания протокол, съгласно който даден тим може да вземе присъединяване в мач стига да има минимум 13 здрави футболисти, от които най-малко един да е вратар. В случая с неаполитанците ставаше дума единствено за двама инфектирани футболисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР