Все още има шанс до януари 2024 г. България да

...
Все още има шанс до януари 2024 г. България да
Коментари Харесай

Хампарцумян зове българите да не се страхуват от приемането на еврото

Все още има късмет до януари 2024 година България да влезе в еврозоната. Такова мнение изрази в студиото на " Събуди се ” банкерът Левон Хампарцумян. По думите му българите не би трябвало да се опасяват от приемането на еврото. И добави, че хората в страните, които са в еврозоната, живеят по-добре.

" Възможно е да приемем еврото до 2024 година, в случай че има политическа мотивация. Виждам я в някои хора, да вземем за пример във вицепремиера Пеканов. Той прави всичко по силите си ”, счита банкерът.

Хампарцумян съобщи, че от години цените у нас порастват, само че през 2022 година скокът е по-рязък. " Дано и продуктите да стават по-качествени с нарастването. Най-висок е скокът на цените при базовите артикули, които всички употребяваме. Има много прогнози, че следващата година инфлацията ще спадне и нещата ще се възстановяват постепенно. Освен това, има и сезонност в цените. Нормално е януари и февруари пресните зеленчуци да бъдат по-скъпи, в сравнение с юни и юли. Търговците подвигат цените до такава степен, докъдето клиентите към момента купуват ”, разясни банкерът.

Според него има и редица други фактори, с изключение на войната в Украйна и последствията от Коронавирус рецесията, за високите цени.

" Трябват нови енергийни политики. Модерната страна може да контролира нормите, само че да приказва за ценообразуване с веригите ще бъде едно пиарско мероприятие, което няма да е дейно ”, заключи Хампарцумян.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР