,,Все още има проблем с електроподаването в няколко села, които

...
,,Все още има проблем с електроподаването в няколко села, които
Коментари Харесай

Росен Христов: Танкерите, договорени от предишното правителство, пристигат на двойна цена

,,Все още има проблем с електроподаването в няколко села, които отчасти са без ток. Това са Богдан, Каравелово и Слатина. Моята информация е от преди няколко часа и има заплаха от рухване на един 20 киловолтов електрически дирек, които би провокирал проблеми в още няколо села``, разяснява енергийният министър Росен Христов за рецесията в Каравелово.

По отношение на договарянията с `` Газпром``, Христов съобщи:

,,Преговорите с " Газпром " имат мощен политически колорит от съветската среда. Не сме получили твърда позиция по редица въпроси. Това са цени, доставки, периоди. " Булгаргаз " води договарянията, не аз. На този миг замесване на нашето държавно управление в директни договаряния с съветското държавно управление не биха довели до по-положителен резултат. Министри не приказват с руснаците``

..Ние работим редом по-различни решения, освен с един доставчик``, добави още той.

,,Танкерите, които са контрактувани от предходното държавно управление за септември, идват на двойна цена от цената, която разгласи промишлеността, че е подготвена да купува и да действа. Сега на процедура няма какво да вършим този газ``, добави енергийният министър.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР