Все още има опасност на живота на четирима души, пострадали

...
Все още има опасност на живота на четирима души, пострадали
Коментари Харесай

Актуална информация за пострадалите при катастрофата край Своге

Все още има заплаха на живота на четирима души, потърпевши при злополуката с рейс край Своге в събота, откакто транспортното средство се прекатурна в дере, съобщи Дарик.

16 души починаха при трагичния случай. Други от пътувалите в рейса 34 души пострадах. Днес е ден на народен печал в памет на жертвите на случая.

Шестима от потърпевшите са настанени в " Пирогов ", като трима от тях са с заплаха за живота, стана ясно от думите на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов.

„ Трима са с заплаха за живота, само че те се лекуват съответно. Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни травми ", сподели проф. Балтов

„ Остават постоянни и не се нуждаят от в допълнение подкрепяне на сърдечната активност. Затова считаме, че най-острият интервал е овладян. Остава една въпросителна, тъй като гръдните контузии са доста тежки, двустранни, те се развиват последователно в границите на четири до седем дни ”, добави Балтов.

Той акцентира, че „ Пирогов “ е мястото, където се прави всичко, което би трябвало за тяхното лекуване.

Други трима души, потърпевши при случая и настанени в Института " Пирогов ", са без заплаха за живота. Двама от ранените, за чийто живот заплаха няма, ще бъдат настанени в хирургичната и травматологичната клиника в болничното заведение. И тримата потърпевши остават под наблюдаване в лечебното заведение.

Всички шестима потърпевши от злополуката до Своге, приети в болница в столичната болница " Св.Анна ", са нормализирани и за тях се грижат в реанимацията на  болницата. Все още с заплаха за живота е 52 -годишна жена, допълват от там.

Двамата потърпевши при злополуката край Своге, които са настанени във ВМА са без заплаха за живота, заяви началникът на ВМА доктор Венцислав Мутафчийски, представен от БГНЕС.

Единият от двамата ранени е в по-тежко положение - мъж на към 40 години. Той е с контузия на главата и със строшаване на черепа, мозъчна травма, има строшаване на дясното рамо, сериозна белодробна травма и строшаване на 4 прешлена, без да е обиден гръбначният мозък. Намира се в устойчиво положение, в схващане е, контактен и съответен, с явен спомен за случилото се. Предстои му серия от интервенции, добави Мутафчийски.

Жената, настанена във ВМА след злополуката, е с голям брой контузии в региона на тялото и на главата, без счупвания на костите и без засягане на жизненоважни органи. Има травма на десния бял дроб, която не е животозастрашаваща и тя ще бъде преместена в стандартно поделение. Ако възобновяване й продължи по същия метод, може до края на седмицата да бъде изписана. За мъжа не мога да дам прогноза по кое време ще стане това, заяви още началникът на ВМА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР