Все още има места в подготвителните групи на забавачките в

...
Все още има места в подготвителните групи на забавачките в
Коментари Харесай

Свободните места - в забавачките под блокове

Все още има места в подготвителните групи на забавачките в Пловдив, стана ясно след извършеното ​вчера класиране за банкет. Участие в него взеха 1586 деца. Обявените места пък бяха общо 836, като от тях за яслените групи ​- 472, за първа група ​- 138, за втора ​- 58, за трета - 58, и 110 свободни места за четвърта подготвителна група.

Броят на класираните деца е 555, от които 464 деца са класирани за яслените групи, 48 за първа група, 16 за втора група, 11 за трета подготвителна група и 16 деца за четвърта подготвителна група. Причината за дребния брой класирани деца по отношение на оповестените места е в желанието на родителите децата им да бъдат признати в тъкмо избрани детски заведения, в които местата не са задоволителни за всички. Важно за записването на класираните деца е да бъде спазен срокът 14 август 2019 година в това число, до който родителите им би трябвало да подадат документи за записване.

Следващата цедилка ще се организира на 27 август. Свободните места ще бъдат оповестени в период до 15 август, предизвестиха от общината.

За първа възрастова група (за родените през 2016 година деца) множеството места към този момент са заети. След актуалното класиране има останали незаети общо 90 места за тази възрастова група, като огромна част от тях са в забавачките, ситуирани в жилищни блокове. Свободни места има в ДГ „ Биляна “, ДГ „ Чайка “ с трети адрес ул. „ Гълъбец “ №3 “, ДГ „ Елица “ с втори адрес ул. „ Орфей “ №10, ДГ „ Рая “, „ Кремена “ с втори адрес ЖР „ Тракия “, блок №11.

След привършване на ремонтните действия в ДГ „ Снежанка “ и ДГ „ Перуника “ ще бъдат оповестени свободни места и в тези детски градини.

Крайният период за подаване на заявление онлайн за идващото класиране е 25 август. За тези, които употребяват помощта на шефовете, срокът е по-кратък, до 22 август.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР