Все още има държави, които не са убедени, че България

...
Все още има държави, които не са убедени, че България
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Нестабилността у нас не помагат за приемането ни в Шенген

Все още има страни, които не са уверени, че България би трябвало да бъде призната в Шенген. Това сподели съпрезидентът на партия " Алианс на либералите и демократите за Европа " Илхан Кючюк обзора на деня на Радио " Фокус “ " Това е България “.

" Визирам няколко страни, които към момента би трябвало да получат спомагателни причини, че влизането ни в Шенген е значимо от позиция на сигурността на Европейски Съюз и интеграцията на някои страни. Виждаме до огромна несвършена работа, тъй като Европейска комисия неведнъж е заявявала своята позиция, Екологичен потенциал одобри политическа позиция под формата на резолюция, която демонстрира, че България и Румъния заслужават по редица аргументи да бъдат част от Шенген. Убежденията би трябвало да бъдат в посока на Съвета ", коментира той.

Кючюк добави, че политическата обстановка в България и неустойчивостта не оказват помощ за приемането ни в Шенген. По думите му с изключение на разнопосочно говорене, би трябвало да има и ясно обръщение, подплатено с съответни дейности.

" Този мигрантски напън, който идва от страна на Турция, не е неизбежно обвързван с войната в Украйна. Европейски Съюз направи значимото да одобри редица законодателни актове за решаването на една евентуална мигрантска рецесия. Проблемът остава и той ще бъде проблем на 21 век. Голям е броят на хората, които са към този момент на територията на Европейски Съюз. Те са разселени от Украйна. Европа ще бъде мечтана дестинация поради характера на войните, които се водят и поради това, което предлага. Европа би трябвало да бъде готова за това, а има и нужда от работна ръка. Има какво още да бъде направено в допълнение от Европейски Съюз, с цел да бъде обезпечена сигурността на границите на Съюза. От друга страна, да се даде опция на тези хора, които желаят да работят легално, да намерят задоволително ясна вероятност за себе си и фамилиите си ", разясни той.

Според него все по-малко хора в Брюксел се интересуват от политическата рецесия в България, тъй като се видяло, че всички опити на Брюксел да насърчи България да тръгне доста по-активно към развой на промяна, не са съумели. Кючюк счита, че няма по какъв начин да бъде решена нито една рецесия, в случай че няма общо политическо решение. Илхан Кючюк акцентира, че би трябвало да се разбере, че Европа се ръководи съдружно.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР