Все още има българи, които искат да се завърнат в

...
Все още има българи, които искат да се завърнат в
Коментари Харесай

Екатерина Захариева съобщи много изненадваща новина

Все още има българи, които желаят да се завърнат в България. Това удостовери външният министър Екатерина Захариева.

"Повечето от тях са такива, които живеят непрекъснато в чужбина и заради рецесията са изгубили работата си или желаят да се върнат, тъй като тук се усещат по-сигурни ", сподели тя в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Ние непрекъснато подкрепяме българските жители зад граница и организираме "зелени коридори " за тяхното прибиране, сподели Захариева.

Въпреки оказваното подпомагане тя моли нашенците да пътуват единствено да в краен случай. Захариева даже се обърна към сезонните служащи, разяснявайки, че е по-добре да не потеглят за чужбина в тези условия.

"Спомняме си тежките продължаващи над 20-30 часа, няколко нощи съвещания на Съвета по време на рецесията 2008-2009 година. Но мисля, че в този момент Съюзът е по-подготвен, тъкмо вследствие на основаните механизми, в резултат на икономическата рецесия 2008 ", съобщи Захариева, потвърждавайки, че има разногласия по отношение на финансирането на ограниченията за справяне с последствията от COVID-19.Външният ни министър разяснява и последния Европейски съвет.

По отношение на помощта за България, тя сподели:

"Бързо получихме единодушие за пренастройване на стратегиите, тъй че да се употребяват средства за битката с пандемията. За идващия бюджет също ще има такива средства ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР