Все още ГКПП-Илинден-Ексохи не е отворено за колиКолоната от тирове

...
Все още ГКПП-Илинден-Ексохи не е отворено за колиКолоната от тирове
Коментари Харесай

С един таблет четат COVID сертификати на Кулата

Все още ГКПП-Илинден-Ексохи не е отворено за коли
Колоната от тирове бе 3 километра

Обещаната метаморфоза на ГКПП-Кулата от 1 юли започва през вчерашния ден, а всичко се правеше в последния миг и в придвижване.

На пункта има единствено един здравен контрольор от РЗИ с един таблет за четене на евросертификатите за Коронавирус. Това значи, че при напор през уикенда на пътуващи, които ще бъдат посрещани на няколко коридора, ще чакат, до момента в който таблетчето разчете техните кодове. А в случай че блокира, не е ясно какво се прави.

Вчера нямаше скупчване на леки коли на Кулата за шанс на РЗИ, само че опашките нормално стават в петък и събота. Трябваше да проработи и зелен кулоар за празните камиони. Сутринта подобен нямаше, след това се разтърчаха чиновниците и обособиха 200 метра за празните тирове на бус лентата. Въпреки това облекчение на трафика нямаше, колоната от тирове бе 3 километра.

Обещаното отваряне на граничен пункт “Илинден-Ексохи” обаче не се случи от 1 юли заради виновност на гръцката страна. От там обявиха, че това ще стане с малко забавяне и евентуално от 3 юли пунктът щял да бъде отворен.

Засега туристите ще могат да минават в Гърция единствено през два от пунктовете - “Кулата” и “Маказа”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР