Все още е в сила бедственото положение за област Смолян,

...
Все още е в сила бедственото положение за област Смолян,
Коментари Харесай

Бедственото положение в Смолян остава, обстановката се нормализира

Все още е в действие бедственото състояние за област Смолян , само че се чака през днешния ден преди обяд то да бъде анулирано.

Обстановката след последните снеговалежи последователно се възстановява, само че към момента има села без ток и достъп . Без електрозахранване са по две обитаеми места от общините Девин и Борино, както и с.Мугла от община Смолян, до където към момента няма и достъп.

Снощи до късно екипи пробивали падналите лавини и кална маса, само че към момента пътят не е отворен . Добрата вест за смолянското село е, че чиновници на общината и пожарната са съумели да стигнат до селото и да подсигурят нужното гориво, медикаменти и храна. Днес работата по пробиването на пътя продължава.

Относно пътната конюнктура Смолян-Пампорово-Проглед към този момент е пристъпен без вериги , до момента в който остава ограничаването за Стойките-Пампорово , където колите би трябвало да бъдат със средства срещу боксуване. Вече чиновници на 101-ви Алпийски полк са почнали пробиването на прохода „ Превала “ , който е затворен от петък, заяви зам. регионалният шеф на Смолян Адриан Петров.

След едноседмичната грипна почивка от през днешния ден всички образователни заведения на територията на региона възобновяват образователния развой. Изключение прави община Доспат, където два дни нямаше ток и учебните заведения не са отоплени. Грипната зараза обаче остава в действие , посочи доктор Сийка Чернева, шеф на дирекция „ Надзор на заразните заболявания ” при Регионалната здравна инспекция-Смолян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР