Все още е рано да се каже какъв ще бъде

...
Все още е рано да се каже какъв ще бъде
Коментари Харесай

Лорер от Пловдив: България е подготвена и за най-лошите икономически сценарии

Все още е рано да се каже какъв ще бъде икономическият напредък на страната за тази година, разяснява в Пловдив министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Ако спорът в Украйна продължи дълго, това ще се отрази на икономическия напредък на целия свят, освен на България, и ние би трябвало да сме готови за това. От друга страна, в случай че Русия и Украйна намерят бързо решение и се спогодят, това ще сътвори противоположната вълна на реструктуриране, добави той. По думите му, България е готова за всеки сюжет.

Даниел Лорер заяви, че в страната се получават поръчки от търсещи работа инженери от Беларус и Русия, съобщи БНР.

„ Икономическата рецесия там ще бъде с доста съществени мащаби и тези хора стартират да се ориентират към по-добри места за живот “, означи министърът.

Той напомни, че украински инженери от развойни центрове, които имат взаимна активност с български компании, също са изявили предпочитание да работат в България.

„ Някои от тях съумяха да дойдат преди началото на спора. Голяма част от тях, за жалост, са блокирани в Украйна поради военната готовност на мъжете, сподели още Даниел Лорер. В Пловдивския панаир той взе участие в семинар за развиването на биоикономиката в България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР