Все още е рано да се каже дали обявената от

...
Все още е рано да се каже дали обявената от
Коментари Харесай

Очаква се голяма мобилизация на жени гласоподаватели за междинните избори в САЩ

Все още е рано да се каже дали оповестената от американския президент Доналд Тръмп комерсиална война ще се отрази на обществено-политическия живот в страната и то още на междинните избори през ноември. Това мнение изрази в предаването " Събота 150 " политологът Маргарита Асенова, която живее и работи във Вашингтон. Тя разяснява речта на американския президент пред Общото заседание на Организация на обединените нации като уточни, че присмехът на част от аудиторията по време на речта на американския президент пред Организация на обединените нации ще се отрази не толкоз на политическите му позиции в Съединени американски щати, колкото на самия него:
" Доналд Тръмп постоянно се хвали – без значение дали приказва на протест, пред Обединените народи, пред своето лично държавно управление или по малкия екран. Според неговите биографи, най-големият боязън на Тръмп е да не му се присмиват. Това е най-голямата му вътрешна неустановеност и от тази позиция, това го визира него повече, в сравнение с всеки различен. Той има комплекс от това - другите да не му се смеят. Това е била линия, която повтаря, доста постоянно с доста речи - по какъв начин светът се присмива на Америка, по какъв начин светът се присмива на предходния президент, в този момент обаче светът се присмя на Доналд Тръмп и това ще го засегне него персонално вътрешно доста повече, в сравнение с неговата публика. "

Американската аудитория е толкоз политически разграничена, че неговите последователи въобще няма да видят в това причина да го поддържат по-малко, а неговите съперници нямат потребност от това, с цел да му се опълчват, счита Маргарита Асенова:

" Тъй като обществото е напълно разграничено във връзка с неговата идеология - външно-политическа или вътрешно-политическа, това се отразява единствено на една част от гласоподавателите, които са най-вече самостоятелни. Поддръжниците на Доналд Тръмп виждат огромно преимущество в това, че той поддържа линията " Америка преди всичко ", на национализъм против глобализъм, на завръщането на американски артикули и промишлености от китай в страната, отварянето на нови работни места. Те не виждат огромния проблем, който това ще сътвори, тъй като комерсиалната война се отразява на огромна част от американските производители. Американският потребител ще заплаща повече за това, което купува. "  

Междинните избори, каквито предстоят в Съединени американски щати през есента, постоянно са били гледани като тест за политиката на новия президент, напомни политологът:

" Този път обаче има една доста огромна готовност измежду разнообразни групи хора, които видяха, че слабата интензивност, неуспеха на демократите да изкарат хората да гласоподават, които са задоволително огромни бройки през 2016 година, докара на власт Тръмп. Сега тази готовност върви по доста линии и не се дължи единствено на една линия на съпротива на Тръмп. Най-голямата готовност ще бъде измежду дамите. Много дами в този момент аплайват за офис, доста дами се активизират, тъй като не утвърждават отношението на Тръмп към дамите и метода, по който третира дамите. "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР