Все още е невъзможно да се каже дали ще има

...
Все още е невъзможно да се каже дали ще има
Коментари Харесай

Още няма изгледи за Брекзит със сделка, Джонсън може да се откаже от преговорите до часове

Все още е невероятно да се каже дали ще има комерсиална договорка сред Европейския съюз и Англия преди крайния период 31 декември, съобщи почитан представител на Европейски Съюз, представен от Ройтерс.

Преходният интервал на Англия след излизането й от Европейски Съюз завършва на 31 декември и в случай че до тогава тя не контракти комерсиално съглашение с Европейски Съюз, ще има мита и квоти в търговията посред им, което ще навреди и на двете стопански системи, напомня организацията.

" Значителни спънки остават по трите основни въпроса ", сподели еврочиновникът, имайки поради рибарството, държавните помощи и бъдещото решение на разногласия. - " Невъзможно е да се каже дали ще има договорка ", акцентира той.

По думите му вотът в четвъртък в английската Камара на общините по законопроекта за вътрешния пазар и финансовия законопроект, които могат да подкопаят съществуващия контракт за Брекзит, може да навреди на договарянията.

Друг европейски посланик, представен от Ройтерс, също заяви, че различията по риболовните права, уреждането на разногласия и пазарната равнопоставеност не престават след договарянията през уикенда. По думите му Англия не е направила нужния избор в региона на лоялната конкуренция и най-много в рибарството. Според този посланик наличието на възможното комерсиално съглашение взима превес над графика за постигането му.

Британският в. " Сън " написа в днешното си издание, че министър председателят Борис Джонсън е подготвен да се отдръпна от договарянията, в случай че Европейски Съюз не се съгласи да отстъпи . Според информацията той може " до часове " да осведоми Брюксел за решението си и да последва оповестяване на Брекзит без договорка. А на следващия ден Джонсън може да направи публично послание към нацията по този значим въпрос.

" Наистина това е краят на играта. Ако до края на играта в понеделник няма оживление, ще възникне въпроса дали си коства да продължим. Няма да се поддадем на настояванията Европейски Съюз, които ни пречат да си върнем контрола върху разпоредбите по които живеят британците. Толкова е просто ", разяснява пред " Сън " източник, непосредствен до премиера.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР