Все още Демократична България не е решила дали ще участва

...
Все още Демократична България не е решила дали ще участва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Все още ДБ не е решила дали ще участва в следващия кабинет със свои министри |

Все още " Демократична България " не е решила дали ще взе участие в идващия кабинет със свои министри. Това заяви пред Българска национална телевизия депутатът от Обединението Мартин Димитров. Предстои да се вземе дефинитивно решение.

Личното мнение на Димитров е, че не е наложително групировката да излъчва свои министри. Според него е задоволително добре, че " Демократична България " ще има въздействие в кабинета като коректив за бъдещото държавно управление.

Той посочи, че към момента не е явен и дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022. Новият дълг обаче, няма да е в размерите, за които се приказва в публичното пространство. " Десетките милиарди дълг, които чувате - това са празни приказки ", сподели Димитров.

От Демократична България ще упорстват дефицитът в бюджета за следващата година да се приближава до 3-те %, като евентуално ще е сред 3,5 и 4,5 на 100. Оттам нататък от ДБ ще упорстват дефицитът да пада гладко през идващите години.

Мартин Димитров увери, че ще бъде направено всичко допустимо през идната зима да няма повишаване на цените на равнище " клиент " поради растящата цена на тока. По думите му това ще се случи посредством продължение на ограниченията за отплата на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои артикули.

По думите му по време на съдружните договаряния е изискал да бъде записан задължението за довеждане докрай на построяването на газовата връзка с Гърция пред 2022 година. Чрез нея с изключение на до азерски газ, страната ни ще има достъп и до терминала за полутечен газ, чието създаване следва да завърши през идващите години.

За момента партиите, които водят съдружните договаряния, не са постигнали единодушие за повдигането на оптималния застрахователен предел. Според Димитров първо би трябвало да се запушат " пробойните " в бюджета, а едвам по-късно последователно да се подвига и оптималния застрахователен предел.

Димитров се разгласи и за закриването на Държавната консолидационна компания. Депутатът от Демократична България добави, че в ДКК влизат предприятия, които не са хомогенни в стопански смисъл и няма логичност. " 55% от активите на Министерството на стопанската система са в ДКК. Ти си министър, носиш отговорност, пък не знаеш какво се случва там - неуместно е ", безапелационен е той. 

Според Димитров пенсиите би трябвало да порастват, само че би трябвало да има и висок стопански напредък. За повдигането на оптималния застрахователен предел той изясни, че със всички партии имат разлики. " Дебатът ще продължи по тази тематика, тъй като визира към 200 000 души ", смята депутатът.

По думите му в никакъв случай не е имало осведомителна акция за имунизацията, а това е от извънредно значение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР