Все още Демократична България не е решила дали ще участва

...
Все още Демократична България не е решила дали ще участва
Коментари Харесай

Демократична България не е решила дали да настоява за свои министри

Все още " Демократична България " не е решила дали ще взе участие в идващия кабинет със свои министри. Това съобщи Мартин Димитров пред Българска национална телевизия, като добави, че съгласно него това не е наложително. Достатъчно е партията да има въздействие в кабинета като коректив за бъдещото държавно управление.

По думите му към момента не е явен и дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022. Новият дълг обаче няма да е в размерите (12 млрд.лв и 7-9 милиарда лв), за които се приказва в публичното пространство. От " Демократична България " ще упорстват дефицитът да се приближава до 3-те % - евентуално ще е сред 3,5 и 4,5 на 100.

Мартин Димитров увери, че ще бъде направено всичко допустимо през идната зима да няма повишаване на цените на равнище " клиент " поради растящата цена на тока. Това ще се случи посредством продължение на ограниченията за отплата на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои артикули.

За момента партиите, които водят съдружните договаряния, не са постигнали единодушие за повдигането на оптималния застрахователен предел. Според Мартин Димитров първо би трябвало да се запушат " пробойните " в бюджета, а едвам по-късно последователно да се подвига и прагът.
 ДСБ щели да поддържат Нинова за ръководител на Народното събрание
ДСБ щели да поддържат Нинова за ръководител на Народното събрание

Христо Иванов и Атанас Атанасов остават в Народно събрание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР