Все още Демократична България не е решила дали ще участва

...
Все още Демократична България не е решила дали ще участва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Демократична България все още не е решила дали да излъчи свои министри

Все още " Демократична България " не е решила дали ще взе участие в идващия кабинет със свои министри. Това заяви  Мартин Димитров. Окончателното решение следва да бъде взето. Личното мнение на Димитров е, че не е наложително групировката да излъчва свои министри. Според него е добре, че " Демократична България " ще има въздействие в кабинета, което съгласно него ще е значим коректив за бъдещото държавно управление.

Все още не е явен дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022, само че новият дълг ще е по-нисък от сумите (12 милиарда лева и 7-9 милиарда лв), за които се приказва сега в публичното пространство. От политическата групировка ще упорстват недостига в бюджета за следващата година да се приближава до 3-те % - евентуално ще е сред 3,5 и 4,5 на 100.
Мартин Димитров: Искаме одит на българската енергетика
„ Най-големият проблем на българската енергетика е корупцията. Предлагаме одит на цялата държавна енергетика. Искаме тайните догов...

" Но десетките милиарди дълг, които чевате - това са празни приказки " - посочи Димитров. Той увери, че ще бъде направено всичко допустимо през идната зима да няма повишаване на цените на равнище " клиент " поради растящата цена на тока. Това ще се случи посредством продължение на ограниченията за отплата на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои артикули, сподели той по Нова телевизия.

Мартин Димитров посочи, че по време на съдружните договаряния е изискал да бъде записан уговорката за довеждане докрай на построяването на газовата връзка с Гърция пред 2022 година. Чрез нея с изключение на до азерски газ, страната ни ще има достъп и до терминала за полутечен газ, чието създаване следва да завърши през идващите години. За момента партиите, които водят съдружните договаряния, не са постигнали единодушие за повдигането на оптималния застрахователен предел. Според Мартин Димитров първо би трябвало да се запушат " пробойните " в бюджета, а едвам по-късно последователно да се подвига и оптималния застрахователен предел. Димитров се разгласи и за закриването на Държавната консолидационна компания.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР