Все още чакам да чуя работещи предложения за замяна на

...
Все още чакам да чуя работещи предложения за замяна на
Коментари Харесай

Още чакаме предложение на Лондон за механизма, разкри Юнкер след обяда с Джонсън

Все още очаквам да чуя работещи оферти за подмяна на защитния механизъм за ирландската граница. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след работен обяд с премиера на Англия Борис Джонсън, оповестяват от Комисията.

В известието се отбелязва, че задачата на срещата е била да се поддържат продължаващите механически договаряния сред двете страни и да се обсъдят идващите стъпки.

Юнкер припомнил, че Англия би трябвало да предложи решения , които да са в сходство със съглашението за Брекзит. Той е подчертал, че Комисията е подготвена да изследва тези оферти, които дават отговор на задачите на защитния механизъм . Такива оферти към момента не са направени , се разяснява в известието и се добавя, че ЕС27 остава единен.

Юнкер разгласи след " приятелския " обяд с Борис Джонсън, че ще " ускорят " договарянията с Лондон.

Председателят на Европейската комисия беше придружаван от основния договарящ за Брекзит Мишел Барние.
 Снимка 443010
Източник:

По-късно през днешния ден Юнкер ще пътува за Страсбург, където ще приказва пред Европейския парламент в сряда сутринта.

От " Даунинг стрийт " 10 също излязоха със известие. В него се акцентира, че Англия и Европейски Съюз са постигнали единодушие да " засилят " диалозите . Двамата са провели " градивна " среща . Министърът за Брекзит Стивън Баркли също е участвал на срещата.

Премиерът удостоверил уговорката си към Белфасткото съглашение и решимостта си да реализира съглашение с унищожаване на защитния механизъм, което ще бъде подкрепено от английските депутати, се споделя още в известието. Борис Джонсън е повторил, че Лондон няма да желае отсрочване и че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври.
 Снимка 443007
Източник:

Борис Джонсън беше освиркван след срещата с Юнкер.

Choatic scenes as Boris booed and Juncker mobbed by hacks after their Brexit working lunch in Luxembourg pic.twitter.com/DclD07vcE3
— James Crisp (@JamesCrisp6) 16 септември 2019 година  Снимка 443006
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР