Все още Българският лекарски съюз (БЛС) продължава да разследва доц.

...
Все още Българският лекарски съюз (БЛС) продължава да разследва доц.
Коментари Харесай

Лекарският съюз още мисли дали и как да накаже Мангъров заради КОВИД

Все още Българският лекарски съюз (БЛС) продължава да проверява доцент Атанас Мангъров за изказвания, свързани с COVID-19. Към момента по случая работи етичната комисия и евентуално напълно скоро ще има решение. Отговорът пристигна след питане на Actualno.com към пресцентъра на БЛС.

Припомняме, че при започване на декември 2021 година стана ясно, че против инфекциониста доцент Мънгъров е почнала инспекция. Поводът е сигнал от доктор Петър Петров (доктор по биохимия, магистър по токсикология, нутригеномика, хранителна химия, както и бакалавър по биотехнологии).
Здравното министерство опроверга думи на Мангъров за умряли имунизирани против КОВИД
По мотив постъпили журналистически въпроси, свързани с изказвания на доцент Атанас Мангъров в ефира на Нова телевизия, изказани на 16 януа...
Прочети повече
Според доктор Петров, в изявление от 2 ноември 2021 година, пред Радио " Фокус ", доцент Мангъров е напарил три изявления, които нарушават член 3, член 13 и член 60 от Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България. (ТУК МОЖЕТЕ ДА СИ ПРИПОМНИТЕ ТВЪРДЕНИЯТА НА ИНФЕКЦИОНИСТА)

Според етичния кодекс на медиците, лекарят работи в полза на живота, физическото и психическото здраве на пациента и спомага за обществената му реадаптация. Всеки доктор в ежедневната си активност се стреми да утвърждава личния си и на съсловието престиж, като даже отвън рамките на професионалната си активност се въздържа от действия и дейности, които биха уронили достойнството и достолепието на лекарската специалност. Лекарят е деен член на обществото, спомага за популяризирането на здравословен метод на живот и публичната хигиена.

Ако етичната комисия открие нарушаване в изявленията на доц Мангъров, той може да бъде осъден с неодобрение, санкция в размер на 1 до 5 минимални заплати или изтриване от регистъра на лекарската гилдия в период от 3 месеца до 1 година (чл. 38).

По-рано през днешния ден (19 януари) министърът на образованието акад. Николай Денков изрази терзание по какъв начин по този начин доцент Мангъров ще е част от значима работна група, касаеща ограниченията против ковид. След срещата на премиера Кирил Петков в Министерския съвет с " Възраждане " на 14 януари стана ясно, че доцент Мангъров ще влезе в работната група, която ще работи по оферти за възможни промени в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19.
Шефът на БЛС за Мангъров: Лекар, който популяризира подправени вести, не може да се назовава доктор
" Лекар, който популяризира подправени вести, не може да бъде наименуван доктор ", сподели Иван Маджаров, началник на Българския лекарски съюз, по...
Прочети повече
" По всевъзможни медицински стандарти доцент Мангъров от дълго време трябваше да бъде изключен от Българския лекарски съюз. Доцент Мангъров от дълго време изрича изказвания, които не подхождат на медицинските данни ", съобщи Денков пред Нова телевизия. Министърът обаче допусна, че решението на премиера да предложения Мангъров може да е вярно от информационна позиция, защото " имаме проблем с връзката с необятната общност " и по този начин може би хората ще чуят " по-добре другата страна ".

Спомен с марка " Мангъров ": Не чакам втора вълна, никога епидемиологични гърмежи

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР