Все още България продължава да бъде на опашката по ваксиниране

...
Все още България продължава да бъде на опашката по ваксиниране
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Само след седмица очаквам по 3000 болни на ден!

 Все още България продължава да бъде на опашката по имунизиране на популацията против Ковид-19 в Европейски Съюз.

Освен че няма наклонност това да се усъвършенства, в страната ни се записват от ден на ден нови случаи на болни, освен това все по-често пациентите са младежи. Това докара до стягане на ограниченията с експресна заповед на здравния министър.

" Държавата има проект за справяне с пандемията, който е на Министерския съвет. Мерките в този момент не дават отговор на написаното в проекта. Когато има проект, той би трябвало да се съблюдава. Но едни ограничения дават резултат, когато са в точния момент ", съобщи пред Bulgaria ON AIR проф. Тодор Кантарджиев.

Той е безапелационен, че не е време за политически опити за сметка на здравето на хората. И акцентира, че 100 дни от ръководството на министър Кацаров, не е направено нищо, с цел да отидат хората да се имунизират.

" Като има ваксини - те би трябвало да се поставят, а не да стоят в хладилниците. Защото е потвърдено, че в хладилника имунизацията не работи ", разяснява проф. Кантарджиев.

Според него ограниченията за затваряне на 50% от държавната администрация и отдалечена работа ще има противоположен резултат.

" Това дали няма да усили двойно повече опашките на хората, които чакат за промяна на регистрации на автомобили например. Хората от администрацията са обезпокоени по какъв начин да вкарат тези ограничения за толкоз малко време. Криза не се ръководи като се оставят заведенията да вършат каквото си желаят ", безапелационен беше Кантарджиев.

Той предвижда, че до края на месеца ще има по 2500-3000 нови заболели дневно. 

" От началото на тази четвърта вълна не съм оптимист. Хора ваксинирайте се, ни то системата, нито ограниченията ще ви предпазят от болестта. Виждаме по какъв начин младите стартират да се разболяват, децата младежи боледуват с клинични прояви ", сигнализира професорът.

И посочи, че към момента не е изтърван момента за безвредна имунизация, когато рискът от заразяване сред първата и втората доза ваксина е по-малък. 

Проф. Кантарджиев още веднъж напомни, че имунизацията не защищава от несъмнено разболяване, само че оказва помощ за по-лекото протичане на вируса и към момента няма случаи на имунизирани, които да са стигнали до апаратна вентилация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР