Все още Асен Василев не е озаптен. Надявам се да

...
Все още Асен Василев не е озаптен. Надявам се да
Коментари Харесай

Никола Стоянов зове депутатите да озаптят Асен Василев, не изключва президентско вето

Все още Асен Василев не е озаптен. Надявам се да го доозаптят депутатите.  Това разяснява пред Нова телевизия някогашният длъжностен министър на стопанската система и промишлеността, назначен от президента Радев, Никола Стоянов.

Като вярна стъпка той дефинира дейностите на бюджетната комисия в Народното събрание, която отхвърли по-екстравагантните хрумвания на Асен Василев в данъчното законодателство - като да вземем за пример и намаляването на тавана на кешовите разплащания.

" Има обаче към момента неща, които би трябвало да се създадат ", счита Стоянов. А кои са те -

Проблемите, които все още има България, се дължат точно на Асен Василев, направил бюджета и за предходната година, счита някогашният стопански министър.
 Асен Василев не има вяра президентът да наложи несъгласие върху Бюджет 2024 Обновена
Асен Василев не има вяра президентът да наложи несъгласие върху Бюджет 2024

Сериозна полемика чака на второ четене, където ще гледат точка по точка

" няма да се случи, това е най-големият буфер. Планираният растеж от 3,5% - дай Боже, само че никой не чака това да се извърши . Много е мъчно да си подобен оптимист, няма такива огромни буфери ", не е оптимист Стоянов.

Засегната бе и тематиката с плануваното пласиране на което Асен Василев отхвърля и упрекна президента Румен Радев в като съгласно Стоянов Василев " доста елегантно " заобиколил истината, казвайки, че такива доходи не били планувани за 2024 година, само че в същото време били

" Всички политици на висши длъжности са се заклели да пазят интереса на България и българските жители. И в случай че види нещо, което заплашва интереса на България и българските жители, може да реагира ", колеблив бе Стоянов на въпрос дали Радев ще извърши върху закона за Бюджет 2024. Ако наложил обаче, щял да изложи ясни претекстове, като към този момент тогава топката ще е в полето на депутатите, които да решат дали да уважат въпросните претекстове.
 Ветото върху бюджета би затруднило единствено общините, не и депутатите
Ветото върху бюджета би затруднило единствено общините, не и депутатите

Никоя община не може да одобри своя бюджет преди държавния, припомня Георги Ганев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР