Всъщност този хормон е много повече от индикатор за нивото

...
Всъщност този хормон е много повече от индикатор за нивото
Коментари Харесай

В Никакъв Случай Не Пийте Кафе Между 8 И 9 Сутринта! Наистина Е Пагубно, Ето Шокиращата Причина!

Всъщност този хормон е доста повече от знак за равнището на стрес в организма, той е и доста значим за съвсем всички функционалности на човешкото тяло. Недостиг или остатък от този хормон може да докара до съществени проблеми в тялото.

Основната роля на кортизола е да контролира кръвното налягане и функционалностите на сърдечносъдовата система. Освен това кортизолът контролира потреблението на протеина, въглехидратите и мазнините в тялото.

" Не пиете кафе от 8 до 9 часа сутринта.. Ще имате време за кафе от 9, 30 до 11. 30, когато равнището на този хормон в кръвта понижава и когато усетите същинския резултат от кафето. Ако заран имате потребност от нещо топло и нещо, което ще ви освежи, можете да пиете чаша топла вода с лимон и мед, а кофеинът оставете за по-късно ". споделя Д-р Стивън Милър.

Кортизолът провокира отделянето на мастни киселини (енергиен източник от мастните кафези, който може да се употребява като гориво за мускулите). Тези два енергоуправляващи процеса приготвят тялото за обстановката, която го стресира, а също по този начин обезпечават на мозъка нужните енергийни ресурси.

След като се отдели, провокира раздробяване на протеина, което от своя страна води до освобождение на аминокиселини в кръвта. Непосредствено по-късно аминокиселините се употребяват от черния дроб за синтез на глюкоза за сила. Това покачва равнището на кръвна захар, като по този метод се обезпечава по-голямо количество глюкоза за мозъка. В същото време другите тъкани понижават потребността си от глюкоза като гориво за сила.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР