Всъщност това е и Lancia, и не е Lancia, но

...
Всъщност това е и Lancia, и не е Lancia, но
Коментари Харесай

Само за фенове на италианките! Новата Lancia Stratos

Всъщност това е и Lancia, и не е Lancia, само че безусловно несъмнено е, че е Stratos. Правата за правене на 25 такива автомобила получи Manifattura Automobili Torino (MAT), написа Факти бг.

Автомобилът беше показан на автомобилното ревю в Женева и на процедура това е същата кола, която преди доста години беше изхвърлена зад борда от служителите на Ferrari.
Stratos II впечатлява с ново лого, само че в действителност платформата е от Ferrari F430 Scuderia. Подробностите към този паметен автомобил не са доста, само че въпреки всичко човек може да добие визия. Новият Stratos е екипиран с 4.3-литров V-образен осемцилиндров мотор, мощността на който е 540 конски сили. Максималният му въртящ миг е 519 Нм.

Тези характерности на мотора, наред с лекото купе, разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди, а до 200 км/ч - за 9.7 секунди. Максималната скорост на новата Lancia Stratos е 330 км/ч. От компанията Manifattura Automobili Torino не оповестиха точната цена за модела, само че съгласно спекулациите по тематиката тя ще се продава за към $830 000.
Сумата е с $300 000 по-висока от тази на класическите Stratos-и, които понякога се появяват по аукционите. Въпреки високата цена обаче, експертите в сектора са на мнение, че новата Lancia Stratos ще се разпродаде бързо и също толкоз бързо ще се трансформира в мечтан предмет от автомобилните колекционери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР