Всъщност, щетата от поръчката на 31 грешни влака ще понесат

...
Всъщност, щетата от поръчката на 31 грешни влака ще понесат
Коментари Харесай

Абсурд: Испания похарчи € 258 милиона за влакове, които не влизат в повечето тунели

Всъщност, вредата от поръчката на 31 „ неверни ” влака ще понесат най-много жителите на Астурия и Кантабрия, защото обновяването на остарялото им железопътно обслужване ще се върне в начална фаза, т.е., ще се отсрочи най-малко до 2026 година, отбелязва Euronews. Железопътната мрежа в района е издигната през XIX век и доста от тунелите ѝ са разнообразни от актуалния стандарт.

В големия гаф са забъркани испанският народен железопътен оператор Renfe, Държавната организация за железопътна сигурност (AESF), мениджърът на железопътната инфраструктура ADIF и производителят на влаковете CAF, комуто Renfe са дали размерите, съгласно инфраструктурните спецификации, подадени от ADIF.

През 2021 година CAF са предизвестили, че спецификациите може да не са правилни, само че са траяли работа по поръчката, откакто никой не е реагирал на бележката им.

Транспортният министър на Испания Ракел Санчес споделя, че е била известена за казуса неотдавна, само че генералният секретар по инфраструктурата на Испания Ксавие Флорес призна, че знае за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР