Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е

...
Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е
Коментари Харесай

Тази вечер: Време е за Мартин, Данчо и майка им

Всъщност под чадъра в авторския театър на Камен Донев е единствено на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, само че паниката, която актрисата завихря към себе си, е задоволителна да " изпълни " сцената и да взриви от смях салона на Камерната зала на Драмата в Пловдив тази вечер от 19 часа.

В постановката „ Мартин, Данчо и майка им” се споделя за една жена, впримчена в убийствената рутина на всекидневието си. Жена, която в последна сметка има потребност да излезе от своята черупка. Всичко това се случва на един от черноморските плажове. Героинята на Албена хока синовете си, дава им не всеки път най-подходящите уроци по положителни обноски, слуша по надутия до дупка транзистор Кайли Миноуг и Лили Иванова, гръмко приказва по мобилния телефон с мъжа си и своята съседка Ваня, тъй че я чува целия плаж. На всички е ясно, че се пробва да се избави от комплексите си като всяка провинциалистка. Постепенно на фена му става жалост за нея и за изтормозените й момчета.

В постановката има един алегоричен облик - жълтата възглавничка. Тя е причина за цялата драма и е в началото знак на материалното, което ни държи крепко стъпили на земята. Отплувайки надалеч по вълните, тя става въплъщение на волността и приключението, които ни вършат способни да се освободим най-малко за момент от житейските проблеми.

Моноспектакълът е написан по автентичен случай. От един прост житейски сюжет, с помощта на усета си към глупостта в битието, Камен Донев съумява да направи по едно и също време шоу и произведение на изкуството. А актрисата Албена Колева сигурно ще взриви от смях салона с превъзходната си игра.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР