Всъщност бях в болница 10 дни. Първият отрицателен тест бе

...
Всъщност бях в болница 10 дни. Първият отрицателен тест бе
Коментари Харесай

Домусчиев: Бях в болница 10 дни, имам и двустранна пневмония

„ Всъщност бях в болница 10 дни. Първият негативен тест бе на осмия ден, тъй че не може да се каже, че съм преборил вируса доста бързо. Имам и двустранна пневмония, която би трябвало да се лекува в идващите дни. По моя самодейност и със единодушието на лекарския екип, който се занимаваше с моето лекуване, се третирах с хлорохинов фосфат. Това се случи за първи път в България. Вземах го в композиция с антибиотика зитромицин. Резултатите при мен демонстрираха, че комбинацията работи “. Това споделя в изявление пред „ 24 часа “ Кирил Домусчиев.

Бизнесменът изяснява, че е бил сигурен, че ще пребори вируса.

„ Лекарите споделят, че в множеството случаи първите признаци са кашлица и температура, само че аз не съм имал признаци от този вид. Имах леки болки в гърлото и се усещах леко изнемощял. Отидохме с жена ми на обзор за белите дробове. И тогава на скенер откриха, че имам пневмония, без въобще да имам съмнение, че болестта ми е толкоз съществено. Първоначалният тест за ковид беше негативен, само че при повторния се оказа, че съм се разболял от вируса. При мен нямаше болки, само че не бих могъл да кажа, че съм аршин, при всеки протича друго “, споделя опита си той.

Домусчиев прикани да се съблюдават рекомендациите на спешния щаб. Хората да понижат обществените контакти, да употребяват защитни средства и да вършат стерилизация, до момента в който отмине епидемията.

„ Сега най-важната ми задача е да се възстановя оптимално бързо. А също по този начин и поддържането на предприятията, на които съм притежател, в такова положение, че да не се постанова да бъде скъсен нито един чиновник. Това е най-важната ми цел сега. Част от навиците на хората евентуално ще се трансформират. Дори откакто отмине, епидемията ще остави дълбока диря върху всички нас. Ще се наложи да се съобразяваме с редица нови правила, тъй като евентуално и отсега нататък ще има сходни болести в международен мащаб “, счита Домусчиев.

Той е безапелационен, че ограниченията против разпространяването у нас са съответни.

„ На този стадий не е нужно България да взема нов дълг, без да е ясно по какъв начин ще се развие обстановката и какъв брой дълго ще продължи епидемията. Има промишлености, които ще се наложи да спрат, има такива, които ще продължат да работят, само че ще са под сериозен напън. Като да вземем за пример експортно насочените производства, които срещат огромни компликации поради бавното прекосяване на превоза през границите. Върху този проблем би трябвало да се работи интензивно от всички държавни управления в Европа и да се вземат бързи ограничения “, безапелационен е предприемачът.

Той предвижда, че стопанската система ще оцелее, само че ни чакат сложни години. Кризата е обхванала целия свят, а ние сме подвластни от външните пазари. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР