Всъдеходите Lada Niva Legend, които не се доставят официално на

...
Всъдеходите Lada Niva Legend, които не се доставят официално на
Коментари Харесай

Дилърите не смогват със сивия внос на нови Lada Niva за европейския пазар

Всъдеходите Lada Niva Legend, които не се доставят публично на европейските пазари, се оказаха толкоз известни в Европа, че дилърите нямат време да внасят нови коли. Руските " джипки " се продават от така наречен " сиви " дилъри - това са частни компании, които независимо купуват коли, внасят ги в страната и по-късно ги препродават. Съдейки по последните данни, импортираните в Европа Lada Niva Legend се разпродават непосредствено от автовозите.

Общността Lada Niva Documentary разгласява фотография на автовоз със седем съветски транспортни средства с висока проходимост. Според създателите на обявата фрагментът е сниман в британския град Манстън, покрай пристанището на Дувър. И от цялата партида, съгласно източник на общността, единствено един автомобил в цвят „ кориандър “ към момента не е продаден.

Ще напомним, че АвтоВАЗ спря формалните доставки на Niva за страните от Европейски Съюз преди две години. Причината за това решение бяха затегнатите екологични стандарти в Европа, а съветските мотори не отговаряха на стандарта Euro 6. Интересът към колите на АвтоВАЗ обаче не изчезна, тъй че " сивите " дилъри се заеха с работата и някак си съумяват да сертифицират колите съгласно новите стандарти.

Благодарение на тяхната активност, в този момент Lada Niva Legend, сходно на няколко други съветски модела, може да бъде закупена в Словакия, Германия, Чехия и в този момент също и в Англия. В същото време цената на колите на европейския пазар е съвсем два пъти по -висока от цената на същите коли в Русия.

Например, Lada Niva Travel в Словакия коства от 16 590 евро, или към 1,5 милиона рубли по настоящия курс. В Русия цената на SUV варира от 779 900 до 941 900 рубли.

Цената на Lada Niva Legend във Англия стартира от 17 295 паунда стерлинги (около 1,76 милиона рубли по настоящия обменен курс). За тези пари можете да си купите кола с базово съоръжение с " ръчки " на стъклата и без климатик. Топ версията коства £ 19 350 (почти два милиона рубли).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР