Всъдеходът Range Rover Sport SVR подобри рекорд, поставен от суперколата

...
Всъдеходът Range Rover Sport SVR подобри рекорд, поставен от суперколата
Коментари Харесай

Ranger Rover Sport SVR премина трасе с 99 завоя по-бързо от Ferrari

Всъдеходът Range Rover Sport SVR усъвършенства връх, подложен от суперколата Gerrari 458 Italia, на планинско трасе, състоящо се от 99 серпентини в планината Тянънмън в Китай. Видео с достижението на английския автомобил бе оповестено в канала на Land Rover в YouTube.


Зад кормилото на Range Rover Sport SVR беще спечелилият от „ 24 часа на Льо Ман” през 2017 година в категорията LMP2 китайски водач Хон Пин Тун. За да се изкачи до върха, той трябваше да измине разстояние от 11,3 км и 99 завоя. Времето на Тун беше 9 минути и 51 секунди, а досегашното най-хубаво достижение на Ferrari 458 Italia - 10 минути и 31 секунди.
По-рано същият китайски водач с хибридната трансформация на Range Rover Sport се изкачи до арката Вратата към парадайса, която се намира в същата планина в Китай. Там всъдеходът преодоля 999 стълби, чийто надолнище е 45 градуса.
Обновеният Range Rover Sport SVR е оборудван с 5,0-литров V8 мотор с компресор. Мощността на елемента е 575 к.с. и 700 Нм, като той се комбинира с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4,5 секунди, а оптималната скорост е 283 км/ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР