вропейският съюз наложи санкции срещу шестима руснаци, включително ръководителя на

...
вропейският съюз наложи санкции срещу шестима руснаци, включително ръководителя на
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции заради отравянето на Навални

вропейският съюз наложи наказания против шестима руснаци, в това число ръководителя на ФСБ Александър Бортников, както и един проучвателен институт заради обстановката с Алексей Навални. Това е посочено в разпореждане на Съвета на Европейски Съюз.

Освен ръководителят на ФСБ, под глобите попадат и

първият заместник-началник на кабинета на президента на Руската федерация Сергей Кириенко, ръководителя на отдела за вътрешна политика на съветския президент Андрей Ярин, заместник-министрите на защитата Алексей Криворучко и Павел Попов, както и президентския делегат в Сибирския федерален окръг Сергей Меняйло. Постановленбието е оповестено в Официален вестник на Европейския съюз.

Санкционният лист включва

Държавния проучвателен институт по органична химия и технологии

GosNIIOKhT), с който на бизнесмените от Европейски Съюз е неразрешено да поддържат каквито и да било връзки.

Ограниченията, наложени от Европейски Съюз, плануват възбрана за влизане на територията на Европейския съюз и заледяване на всевъзможни финансови активи в европейските банки.

Кой е Алексей Навални?

Навални направи име като изобличи публично корупция по високите етажи на властта в Русия и назова партията на президента Путин „ партия на мошеници и крадци”. Той няколко пъти е лежал в пандиза.

През 2011 година беше задържан и хвърлен в пандиза за 15 дни след митинги против хипотетично подправяне на резултатите от парламентарните избори от партията Обединена Русия на Владимир Путин.

Навални беше затворен за малко и през 2013 година по обвинявания в заграбване, само че отхвърли присъдата и я дефинира като политическа.

Направи опит да се кандидатира в президентските избори през 2018 година, само че му беше неразрешено, поради предходни обвинявания по дело за машинация, за което съобщи още веднъж, че е политически стимулирано.

През юли 2019 година пък беше в пандиза за 30 дни, откакто прикани за провеждането на нерегламентирани митинги. Докато беше в пандиза той се разболя и лекарите му сложиха диагноза „ контактен дерматит”. Навални обаче сподели, че в никакъв случай не е имал остри алергични реакции, а персоналният му доктор допусна, че може да е бил изложен на „ някакъв отровен агент”. Самият Навални също сподели, че счита, че може да е токсичен.

На 20 август създателят на Фондацията за битка с корупцията в Русия беше приет в болница в Омск. Лекарите в началото диагностицираха положението му като метаболитно разстройство, предизвикващо внезапен спад в равнищата на кръвната захар. Той бе подложен в изкуствена кома.

По-късно Навални бе превозен до Германия. Направените там проучвания, чиито резултати бяха доказани от лаборатории в Швеция и Франция, демонстрираха отравяне с химически сътрудник, за който се подозира че е рода на бойното отровно вещество "Новичок ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР